Ljus höst


Just nu är allt helt okej. I allmänhet och just precis prick nu. Har fått en hel del gjort på två dagar nu, så känner mig duktig. Tvättade precis fyra maskiner tvätt OCH vek och stoppade in allt på sin plats.

Har haft besök av min spanska vän Lucía i åtta dagar, hon åkte hem igår, och det är ganska tyst här nu. Hon är en fantastisk person, sprider så mycket positiv energi att det räcker och blir över. Vi har haft oerhört roligt hela veckan, men det var samtidigt ganska skönt att hon åkte. Det blev ganska tydligt att jag behöver tid och rum för mig själv ibland. Så det var skönt att igårkväll få vara helt asocial och göra precis vad jag kände för, utan att behöva ta hänsyn eller känna att jag måste underhålla och roa. Men jag saknar henne, och planerar en resa till Spanien inom en ganska snar framtid. Typ till våren.

Sen är jag lättad över min situation i höst. Just nu känns den nästan för bra för att vara sann. Jag har kommit på hur jag ska kunna spara massa pengar och nu ska det fan börjas. Ska plugga två kurser, kvällstid, och den första har upprop på måndag. Jag är inte ens nervös än. Samtidigt som detta ska jag jobba. Jag är än så länge bara timanställd (igen, efter att ha varit fast på 75 % över sommaren), men mina utsikter att få fast på antingen 62,5% eller 75 ser ganska ljusa ut. Det betyder att jag kommer tjäna en del pengar, plus få studiebidrag på typ 1300 varje månad. Min plan är att leva på studiebidraget plus kanske 500. Betala hyra och sen spara resten. Planen är att kunna spara i alla fall 5000 varje månad. Det borde gå, i alla fall ett par månader. För sen blir det ju jul.

Och jag är även glad för det som ingen vet ännu. För det som jag inte vill berätta för någon. Men det har gett mig plats att andas igen, och det har fått mig att inse att det är jag som beslutar över vad jag vill göra, inte mina vänner. Och just nu behöver jag det här, och då tänker jag inte låta mina vänners ord över vad som är rätt och fel påverka mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback