Randigt och rutigt.

Shit vad trött jag är.. Jag borde verkligen gå och sova, eftersom mina kära grannar ovanför antagligen kommer börja borra imorgon bitti också. Men det är väl bra att gå upp i tid? Eh..

Har spenderat dagen i stan med Felicia, där vi gjorde lite fynd. Jag hittade bland annat världens finaste vantar! Pappa tyckte dock att dom var helt gräsliga =/ Hittade även ett linne och ett par jeans. Jeansen vet jag inte om jag ska behålla.. Bild finns i Felicias blogg om någon är intresserad. Felicia hittade även en tröja som var som gjord för henne! Och världens mjukaste strumpor :) Vi hade det mysigt tycker jag. Hon är bra hon den där.

Sen bar det av mot Ropsten där jag gick vilse innan jag insåg att min bror sagt fel och att jag gått åt fel håll. Blev upplockad och vidare mot farmor bar det. Där åts det en väldig massa mat (ovanligt?) och annat gott. Jag förlorade i kortspel. Jag undrar var den här kärleken som jag ska ha sån tur i är någonstans.. =/

Så passande Felicia: Är du kär i mig ännu Claes Göran? Har du kvar dina känslor för miiig? :D

Åh snälla kom närmre.

Låttips: Säkert! - Är du fortfarande arg? (det känns som att den är till dig.. Jag vill spela upp den för dig. Men det går inte.)

Idag har jag tagit upp mitt övningskörande igen! Det var två år sen sist, och det känns som jag är bättre nu, efter första gången redan. I och för sig körde vi bara på parkeringen vid ikea, men ändå. Jag var typ bäst på att parkera! Både framlänges och baklänges. Men Stefan ville tydligen inte gå med på att jag fick övningsköra till farmor imorgon. Undrar varför ^^ Jag är ju bra på att parkera? (:

Har tränat idag med och det gick bättre idag. Framför allt var både jag och Therese på bättre humör, vilket ofta bidrar till hur det går.. Men idag var vi glada :) Så glada att jag inte ens blev arg när Therese ett antal gånger missade mitsarna och sparkade på mig istället.. Jag väntar på dagen jag får en rak höger och en blåtira^^ Sitter och samlar kraft för att duscha. Sen funderar jag på att utmana pappa i kortspel. Måste ju passa på att umgås med honom när jag väl har chansen. Snart finns det här självklara inte kvar längre.. Och snart har han en ring på fingret...

A higher power?

Jag är så sjukt trött på att alltid gå omkring och vara irriterad och på dåligt humör. Även om det kanske inte alltid märks så finns det där precis under ytan.. Minsta lilla som går fel, någon som frågar något fel, något som inte går som jag tänkt, något som inte fungerar, någon som är i vägen.. Det kan vara vad som helst och jag det förstör min dag. Visst, jag har nästan alltid varit lättretad, men det här är något annat. När jag är irriterad redan när jag vaknar på morgonen, utan att något hänt, då är det fel. Jag är trött på människor i allmänhet och mig själv i synnerhet. Jag önskar att jag kunde göra något konstruktivt av min vardag och slippa all den här irritationen. Den är jobbig och det är inte så att jag vill gå runt och störa mig på allt och alla. Jag kan bara inte hjälpa det.. Jag borde sova snart.


(Mina händer luktar lacknafta och är helt torra. Men jag har ett svart busskortsfodral. Det är det ingen annan som har.)

Parantes två: (Jag tror att innan det här lovet är slut kommer jag ha skickat ett mail som jag kommer ha ångest för. Men jag tror jag måste skicka det. Jag kan inte andas.)

Something's just not right..

Where are you and I'm so sorry
I cannot sleep, I cannot dream tonight
I need somebody and always
This sick strange darkness
Comes creeping on so haunting every time
And as I stared I counted
The webs from all the spiders
Catching things and eating their insides
Like indecision to call you
And hear your voice of treason
Will you come home and stop this pain tonight
Stop this pain tonight


Jag borde göra något vettigt av det här lovet. Hittils har jag bara varit irriterad och koncentrerat mig på att andas för att inte få ett utbrott. Ska snart åka och få utlopp för min ilska på kickboxningen, och det kommer jag få varje dag det här lovet, det känns i alla fall bra. Men jag vill ju ha något nära att se fram emot. Just nu känns 19 dagar väldigt långt borta.. Någon som vill ge mig något att se fram emot, gärna den här veckan?

Allsvenskan.

Allsvenskan är avgjord och Göteborg tog till slut hem det. Grattis säger vi till dem (: Jag är inte ett dugg ledsen, jag är mest glad för att Djurgårn inte klarade det och förlorade mot BP igen. Höhö. Skadeglädje. Men bara i viss mån. Jag tycker däremot oerhört synd om Halmstad som förlorade med 9-0 borta mot Helsingborg.. Vad hände? Blev Helsingborg helt plötsligt världens bästa lag, eller hade Halmstadspelarna glömt att det var en match kvar och gått ut och festat igår? Mycket underligt.. Kul i alla fall att guldet hamnade i Göteborg och det är nästan så jag hade velat vara på matchen. Fatta 41 000 pers på Ullevi. Där kan vi nog snacka stämning. Om det är 41 000 som kan sjunga lika bra som AIKs klack, så borde det typ varit internationell klass på den matchen, i alla fall stämningsmässigt.(Tänk att en kram när natten nästan gått över till gryning, kan betyda så mycket..)

Godmorgon.

Jag undrar varför det luktar gurka i mitt rum.. Speciellt efter att jag precis ätit en banan. Det är jättekonstigt. Och så blir jag förvirrad av att klockan ställs om idag, jag har egentligen ingen aning om när jag kom hem inatt eller när jag vaknade, allt är konstigt. Och det luktar gurka.. Det kanske är ett tecken.

Igårkväll var överlag trevligt, med lite inslag av arga miner lite ibland. Det spelades biljard och det var det väl ingen av de vid vårat bord som var sådär överdrivet bra på.. ^^ Fast konstigt nog var jag mycket bättre än jag brukar vara, det var roligt (:

Jag är sugen på kladdkaka.. Frågan är bara om jag kommer orka baka det. Jag kanske kan lura mamma? ^^

I tried so hard to make you smile.

Idag är det tjugo dagar kvar till kent. Och tjugosex till Winnerbäck. Det känns som att jag borde längta till kent först och sen till Winnerbäck, men det är inte så lätt ska ni veta. Jag längtar lika mycket till båda.. Men just nu lyssnar jag på Hagnesta Hill, den engelska versionen, och trots att jag vet att de inte kommer spela några låtar på engelska så kan jag inte låta bli att tycka att det är underbart bra. Det är genialiskt. Att man kan skapa sån här musik.. Det som är bra är att mamma tycker om det också, vilket gör det mycket roligare att laga mat tillsammans med henne (: Fast nu kokar allt, så jag snodde hennes dator ett tag. Fisksoppa blir det för de som undrar. Vilket jag inte tror någon gör ^^

Jag har ett par mål det här lovet som jag ska klara av har jag tänkt. Jag ska läsa ut min bok, jag ska gå och få massage, jag ska träna en jävla massa, jag ska börja med filosofin, göra psykosocialt arbete och svenska och förhoppningsvis ha pokerkväll och kanske till och med åka och bada! Det är vad jag hoppas att jag ska göra. Det enda jag vet att jag kommer göra än så länge är äta middag hos farmor på onsdag tillsammans med mamma, Stefan och Karin. Det blir trevligt. Och jag skriver bara en massa skit enbart för att jag väntar på att maten ska bli klar för jag är hungrig.

Vi glömde våra minnen..

Idag har jag både tvättat fönster och torkat ovanpå skåp. Julstädningen börjar tidigt i år kanske? Men det var ganska kul måste jag erkänna, det är kul att riskera livet för att tvätta fönstrena i köket ^^ För ramlar jag ut är det tre våningar ner och det gör nog hyfsat ont att landa skulle jag tro.. Så jag överlevde idag med =)

Och sen har jag jättetrevliga planer för kvällen! Johan lyckades övertala mig att följa med och spela biljard, och egentligen förstår jag väl inte riktigt varför jag var tveksam till en början.. Jag tänker i alla fall vinna! Bara att hoppas på att alla andra är dåliga, för jag är inte sådär överdrivet bra.


Filmtips:
http://detvackraste.blogspot.com/2007/10/satt-och-lste-min-babybok-nyss-sklart-r.html Oliver är coolast i stan!

Vila i frid.
Idag tänder jag fyra ljus. Ett för Johan, ett för Micke, ett för Fredrik och ett för Robert. Ni lämnade jorden alldeles för tidigt och idag är det exakt ett år sedan. Jag skänker en tanke till era kvarlämnade familjer och till hela Kustbevakningen. Det är så orättvist. Det skulle inte ha behövt hända.

En ursäkt.

Jag ber om ursäkt för mitt förra inlägg. Det känns fel att publicera ett sådant nu, vid den här tiden på året. När allt som händer runt omkring händer, har jag mage att klaga på folk som uppför sig illa. Jag borde ha skrivit ett inlägg om hur glad jag är över allt jag har och över alla jag har runt omkring mig.

För jag förstår inte vad det är med slutet av oktober. Nu har det precis hänt något väldigt obehagligt för en vän, det har börjat röra sig åt rätt håll men det är fortfarande läskigt. Man blir fortfarande läskigt medveten om hur skört allting är, hur lätt allt kan förstöras. Det berör och du vet att du har mitt fulla stöd i allt.

Imorgon är det även ett år sedan. Ett år sedan jag grät hejdlöst i en tom lägenhet. Ett år sedan fyra oerthört bra människor slutade andas. Ett år sedan både mitt och många andras liv förändrades och gav mig en helt annan syn på verkligheten. Jag har lagt det delvis bakom mig, jag tänker inte på det varje dag. Men ibland dyker det upp i mitt huvud, ganska ofta nu när det närmar sig årsdagen, hur nära det egentligen var.. Hur glad jag borde vara för att det inte var min pappa, men hur ledsen jag är över att det hände över huvudtaget. Och hur ledsen jag är över vad det gjorde med min pappa, hur hans liv har utvecklats. Men det kommer lösa sig nu, snart kommer han få ro igen. Snart får han ha ett hem att bo i, i lugn och ro tillsammans med den han älskar. Det kommer bli bra för honom och jag är så himla glad över att jag fortfarande kan prata i telefon med honom och träffa honom. Ta vara på tiden. Döden kan ingen styra.

Idioti.

På riktigt. Vad är det för fel på folk? Nu menar jag inte människor i allmänhet, för de flesta blev faktiskt uppfostrade när de var små. Jag syftar på de som glömdes bort. Eller inte lärde sig något av sina föräldrar. Eller bara är allmänt dumma i huvudet och har noll respekt för sina medmänniskor. Det började igår eftermiddag och har, till min stora skräck, fortsatt idag. Var är världen påväg?

Det som triggade igång min irritation igår eftermiddag var kanske inte så farligt, men en Cissi utan mat i kroppen tar inte lång tid att irritera.. Vi stod på trottoaren utanför skolan och pratade och jag hade full koll på att det kom en äldre man som skulle gå förbi oss. Eftersom jag stod i princip mitt på trottoaren var jag på väg att ta ett steg in så han skulle komma förbi när han närmade sig. Men det uppskattas minsann inte av honom, istället säger han något i stil med att vi inte borde ta upp hela trottoaren. Jag flyttade ju på mig?! Vad är hans problem?

Sen på bussen ungefär fem minuter senare när jag redan var trött, hungrig och irriterad ska vi sätta oss. Det finns bara 'ytterplatser', alltså folk sitter innerst. Jag tänker sätta mig brevid en man som har sin lilla gröna ryggsäck på sätet bredvid sig. Ställer mig och tittar på honom så han ska förstå att jag vill sitta där, men då kläcker den jäveln ur sig: nej, tyvärr, och fortsätter titta ut genom fönstret. Jag ville sparka ner något. Jag blev så jäääääävla arg, jag blir fortfarande arg när jag tänker på det. Och de äldre tycker att det är vi ungdomar som inte visar respekt? Ja, jag flyttar i alla fall på min väska när jag ser att bussen är full och folk vill sitta ner..

Det här fortsatte alltså idag på morgonen med Annas berättelse om vad som hände henne och diverse ettor/tvåor i skolan som är bara rent ut sagt idiotiska.. Jag borde åka hem.

Alfapet.

Jag är hemma hos Felicia. Vi (mer de andra) spelar alfapet. Jag var i lag med Felicia, men när vi inte fick skriva tyska ord ville jag inte vara med längre.

Jag ville bara berätta det. Nu ska jag gå och heja på Felicia. Imorgon ska jag gå till skolan och göra lika lite som jag gjort idag. Om inte mindre. Jag har inget prov att göra imorgon.

Allt, allt, allt kommer till den som vågar vara rädd.

Bara för att jag har varit hemma idag och dissat min grupp. Det är vid den här tiden det brukar börja bli tråkigt.. Men jag kan nästan alla ord i spanskan och jag har duschat också. (Jag försöker få det till att jag varit produktiv trots att jag varit hemma. Det har jag nog inte).


Har du pojkvän/flickvän? Det är dåligt med det.
Är du kär? I wish I was. Det är mysigt att vara kär :) Någon som har något förslag om vem jag kan bli kär i? :D
Hur tidigt stiger du upp? Ungefär 35 minuter innan jag ska gå hemifrån.
Vem/vilka vet mest om dig? Jag själv vet mest om mig själv. Det räcker.
Gillar du att slåss? Haha, ja, jo. Det är ett bra sätt att få ut aggressioner. Nu pratar jag om kickboxningen alltså..
Vad ska du göra ikväll? Äta middag med mamma och hennes kollega och sen ska jag väl plugga spanska.
Har du utländska föräldrar? Nope.
Var har du ont? I huvudet, pannan och i käken.
Är du bra på att måla? Hahaha, lätt! :D
Vem kramade du senast? Det var nog Therese.
Vad längtar du till? Oj.. Hela november är fullt av saker jag längtar till.. kent, Winnerbäck, Norra Brunn, Emil Jensen. You name it.
Vad heter dina husdjur? Vem har sagt att jag har husdjur?
Har du körkort? Nej. Men jag är jäkligt sugen.. Det vore skönt på vintern, slippa vänta på bussar och skit ^^
Favoritgodis? Just nu har jag fastnat i chokladträsket.
Morgon- eller nattmänniska? Jag är nog lite både och. Egentligen är jag väl trött dygnet runt..
Sparare eller slösare? Sparare^^
Har du några homosexuella vänner? Njae.. En som inte vet om det själv än tror jag iaf :D Haha
Bio eller promenad? Promenad till bion! ;D
Är du kittlig? Det beror på vem som kittlar och vilket humör jag är på :)
Rädd för insekter? De kan vara lite obehagliga om jag inte har kontroll över dem.
Anser du att du är stark? Hyfsat i alla fall. Jag har lite muskler här och var :o

Español

Ett inlägg innan jag ägnar spanskan en halvtimme till sporten börjar. För mitt internet vill inte att jag ska vara inloggad på msn iallafall, det märks. Bra att någon har koll på vad jag egentligen borde göra ^^ Synd att den någon inte är jag =p

Matchen idag var nog det konstigaste jag varit med om. Eller, det har varit många konstiga matcher i år, men den här tar nog priset, för den hade allt. En totalt jävla värdelös domare, seriöst, finns det inga krav på hur bra en domare måste vara för att få döma i allsvenskan? Sen var stämningen.. Man kan itne ens kalla det stämning. Okej för att vi kom rätt sent och hamnade längre ut åt kanten än vi brukar stå, men trumman var inte ens där. Varför? De låtar vi sjöng gick i technofart och ingen höll takt och nej. Sen hade matchen även inte så mycket till underhållningsvärde, alla var totalt dåliga, Göteborgs mål var inte ens ett mål, det var en briljant räddning av Örlund (jag reserverar mig lite här, har inte sett sporten än) och de bakom oss var så jävla roliga. Herregud, de pratade göteborgska, men hejade faktiskt på AIK. Jag skrattade högt flera gånger åt alla deras kommentarer :D Nej, udda match, men första gången jag är glad när AIK förlorat. Inget SM-guld för Djurgården. Yes.

Aj.

Det gör ont. Det gör så ont att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv. Smärtan har till och med gått ut i tänderna, när jag biter ihop värker det i hela käken.. Och jag kan inte säga något till mamma, hon kommer förbjuda mig att gå på matchen. Jag måste gå. Jag får ta med mig hela iprenpaketet och stå och knapra. Undrar om man får ha med sig det in? :o Höhö. Jag kan sälja.

Värdelös dag för övrigt. Jag ber alla jag varit otrevlig mot om ursäkt. Det är inte med flit..

With arms wide open

Jag som redan innan tyckt att jag och vissa av mina vänner har ett udda förhållande till varandra, fick det ännu mer bekräftat för en stund sen. Jag fick ett sms av Felicia där hon gav mig order om att gå och lägga mig. Klockan kvart över nio. När jag börjar klockan tolv imorgon. Det är hon som borde gå och sova! I och för sig var det inte allt som stod, men jag tyckte det var lite gulligt att hon säger till när jag ska gå och lägga mig, nu när mamma inte är hemma ;) Tur att någon bryr sig..

Parlamentet idag var galet roligt, jag brukar se på det beroende på vilka som är med och idag var det bara folk jag tycker om (eh, jag har i och för sig inte träffat dem, men ja, ni fattar..), med halvt undantag Magnus Betnér. Jag har svårt för honom faktiskt. Men Johan Glans, Henrik Schyffert och Björn Gustavsson är ju helt strålande! :) Kan tipsa om att det i Schyfferts blogg finns en hel del roliga videoklipp med ovan nämnda komiker ^^ Sånt är roligt. Jag ska också bli komiker tror jag. Fatta vad kul man måste ha på jobbet :o Ens jobb är att vara rolig, och ens arbetskamrater har samma uppgift. Det kan inte vara annat än roligt? Jag och Felicia skulle kunna ha ett eget tv-program. Ingen skulle förstå någonting samtidigt som vi skulle tycka allt var självklart och skratta en massor. Vilken succé!

(Jag är trött på min hosta nu. Punkt.)

We've come to far..

Helt plötsligt blev jag ensam hemma. Hade helt glömt bort att mamma skulle bort.. Men det är bara skönt, då kan jag göra vad jag vill :)

I och för sig har jag inte gjort så mycket idag, och lär inte göra mycket mer.. Halvtittat på lite fotboll, försökt ge mig på spanskan och sådära. Spanskan är nog inte så svår egentligen, det är bara så förbannat tråkigt. Måste ta en omgång till sen, för om jag känner mig själv, min skola och min självdiciplin rätt så kommer jag inte ha sådär överdrivet mycket tid varken måndag eller tisdag. Och provet är på onsdag. Jag har lovat mig själv att jag inte ska ha några G i betyget i sommar. Det enda potentiella hotet är spanskan, vad jag kan se i alla fall. Har inte så mycket svåra ämnen, inte ämnen jag kan lyckas i om jag vill i alla fall. Det ska väl vara praktisk marknadsföring som är så outhärdligt tråkigt att jag går på i snitt varannan lektion. Men läraren är en sån där man kan trixa sig igenom, som egentligen inte kontrollerar om man kan eller inte. Jag tänker lyckas.

Det var nära igårkväll. Oerhört nära.. Jag skrev ett mail, jag skrev din mailadress men jag tänkte två gånger innan jag klickade på skicka. Jag tror att jag gjorde rätt i det. Men vem vet, jag kanske skickar det ikväll istället. Ikväll när alla tankar och känslor gör sig påminda. Alla tankar och känslor om dig. De finns fortfarande, och de smärtar. Fortfarande..

Vid din sida.

Joakim Berg. Det är något speciellt med hans röst, det är verkligen det. Jag köpte skivan i onsdags, jag lyssnade på halva, sen somnade jag. Jag tyckte inte om det jag hörde, det var alldeles för elektroniskt för min smak. Sen dess har jag inte vågat lyssna, jag har inte vågat tycka illa om kent. kent som varit min räddning så många gånger, kent som sjungit sånger som kunnat vara riktade till mig. Men nu snurrar skivan i stereon igen och det känns bättre den här gången. Det känns bra i magen att höra Jockes röst och de finurliga texterna. För texterna är desamma, texterna och hans röst har inte ändrats. Det är bara ljudet runt omkring som är annorlunda. Jag tror att jag måste bortse lite från det, för jag är inte van. Även jag förstår ju att de inte kan göra skiva efter skiva som låter likadant. Om jag fick bestämma skulle alla skivor låta som Hagnesta Hill. Och det går ju inte ^^

Idag har jag och en massa andra firat Therese! :) Det var trevligt, jag kom precis hem därifrån. Jag har inte riktigt de krafter jag har i vanliga fall. Men jag fick skjuts hem av Patrik i alla fall, det var lite spännande. Jag och Sara var lite rädda ifall vi skulle komma hem med livet i behåll eller inte ^^ Men det gick så bra så, vi (Patrik) åkte bara fel några gånger och kallade det för guidad tur (:

Jag vill ju hjälpa.

Och när du trampar i förbrukade spår
Och vesslorna väser att; vi har sett dig förr
Vi har sett dig falla och slira där du går
Och de slår igen din vidöppna dörr

Och när du saknat någon annans hand
Och minnen trängs med allt som aldrig blev av
När alla du älskar flytt till fiendeland
Och du strandar på dårarnas hav


Jag är där, jag går med dig
Genom mörker och hällande regn
Genom höstens tröga grind
Genom vårens varma vind
Till det sista havet, min vän


Öroninflammation?

Här sitter jag, kan knappt andas, har lock för ena örat och har ont i det andra. Jag är rädd att det är början till en öroninflammation. Det har jag verkligen inte lust med. Jag har bara haft det en gång tidigare i mitt liv. Det var när jag var typ fyra år gammal och gömde mig under köksbordet för att slippa ta medicin. Jag vill liksom inte uppleva samma sak igen, jag har för mig att det var ganska traumatiskt. Dessutom är jag inte hundra på om jag får plats under vårat köksbord..

Jag sitter i alla fall och samlar kraft för en massa saker. Till att börja med att klä på mig och borsta tänderna. Efter det måste jag diska och plocka undan i köket. Sen ska jag åka in till stan och köpa en present till Therese (jag har bästa idén!) och sen ska jag vidare ut till Hammarby Sjöstad för att ragga sponsorer. Just ja, innan jag åker någonstans ska jag dessutom till apoteket och köpa nässpray. Det är jobbigt att sova när man inte kan andas genom näsan ^^ Om jag har överlevt efter allt det här är det tänkt att jag ska åka hem och käka middag, sen ska jag ut till Bromsten på tårtkalas :) Det ryktas om det i alla fall, jag har inte hört någon närmre tid. Men jag är alltid välkommen där, så de blir nog inte arga om jag kommer i otid.

Alla sömnlösa nätter.

Idag säger vi grattis till en massa bra människor! Först och främst till världens bästa Therese, som äntligen fyller 18 :) Men även Lars Winnerbäck och Emil Jensen fyller år idag. Om man föddes den 19e oktober blir man nog automatiskt en bra människa tror jag :o

Idag slutade jag klockan tjugo i elva. Jag gick från skolan klockan fyra. Var alltså i skolan sex timmar mer än vad jag behövde. Inte så mycket mig emot helt ärligt, jag trivs så förbannat bra där. Det går inte att beskriva, det är bara väldigt bra. Dessutom hoppas jag att Max snor en riktig, cool Infokomppenna till mig på torsdag! :)

 
Sötaste Therese bakar pepparkakor för ett par jular sen ^^

Det gick inte.

Jag ändrade mig. Jag tänker inte ens försöka med engelskan. Ögonen fylls med tårar bara jag tittar på boken och sen på det tomma worddokumentet. Det funkar inte, jag funkar inte. Inte idag, inte just nu, inte den här veckan. Jag måste göra den hemma i lugn och ro. Timmen som är kvar innan Elin slutar ska jag bara försöka samla mig och tänka positiva tankar. Det är inte lätt inte, men jag måste försöka. Om jag inte ens försöker kommer det här aldrig att gå. Men det måste nog göra det ändå..

Jag vill inte vara med!

Allt på en gång. Allt allt allt. Jag vill bara sätta mig i ett hörn och gråta. Så stressad är jag just nu. Precis när allt hade börjat ordna upp sig, vi hade fixat med fotografen, vi hade kommit en bit på affärsplanen och imorgon skulle vi hitta annonsörer. Så kommer det där jävla projektet, We rule the school. Fan heller. Jag vill inte vara med, jag har inte tid! Jag har verkligen ingen tid till att sitta på eftermiddagarna, varken idag eller imorgon eller någon annan dag. Den tiden måste gå till UF, den tiden måste gå till allt annat än ett jävla projekt. Just nu sitter jag och försöker göra engelskan så jag slipper den ikväll, för jag vet hur det kommer bli ikväll.. Som tur är har jag världens bästa engelsklärare, jag lånade hans bok, men kom tillbaka efter tio minuter och sa att det inte gick. För det gjorde inte det, jag kunde inte tänka. Då satte han sig ner med mig och lugnt och sansat sa vad jag skulle göra, gav mig idéer och nu känns det som att jag kommer klara det. Jag ska försöka.

Smile again..

What's up with my life? Hela den här veckan har varit helt udda och jag har i princip kommit hem från skolan, ätit, slappat någon timme och sen gått och lagt mig. För att jag kommit hem så sent. Idag kom jag i och för sig hem vid två, men då la jag mig i min säng och skulle lyssna på kents nya skiva. Det gick inte så bra, jag somnade och sov ett bra tag. Nu ska jag snart träna och sen är det Sverige - Nordirland som gäller. Känns dumt att träna precis där de spelar, men sen åka åt andra hållet för att se på matchen. Vi borde få gå in gratis ^^

Ganska händelserik dag idag med; brandbilar och taxibilar och bussar och broar och BUP och ja. Heja. Det var ett bra studiebesök. Så bra att vi slapp spanskan :)

Melt away.

Jag hittade en skiva igårkväll. Eller, faktum är att jag ville lyssna på den, men den låg inte i sitt fodral, så då var jag ju tvungen att leta för att hitta den :) Lisa Miskovskys Fallingwater. Jag tror den är från 2003 eller 2004. När jag låg i min säng och blundade och lyssnade var jag 14 år igen och tillbaka i mitt riktiga rum. Det var med blandade känslor. Det var jobbigt, självklart var det asjobbigt. Men jag trivdes, för det var under en väldigt bra tid i mitt liv. Det har jag insett efteråt. Den skivan representerar ledsna stunder då, men glada stunder nu.

Och den här dagen har varit jobbig. Var hemifrån i tolv timmar.. Men har fått en jävla massa gjort, och det känns som att en sten släppt från hjärtat nu.. Det känns verkligen skönt och jag tror jag ska gå och lägga mig snart, är helt slut i hela kroppen. Måste ju vara pigg till studiestugan imorgon ;D


You say: I love you. I hold my breath and, down by the streetlight, I lie I love you to..

Den nya nationalarenan..

Jag har varit småirriterad hela dagen. Nu har bägaren runnit över. Nu är jag arg. Eller, arg är kanske fel ord. Mer uppgiven. Det är den nya nationalarenan som tagit mitt humör. För det första såg jag vad den ska heta. Swedbank arena. På riktigt?! Lägg av.. Det första jag tänker på är hur sången kommer bytas ut, från Vi ser hur solen stiger över Råsunda till Vi ser hur solen stiger över Swedbank. Eh, nej? Åååååh jag är så arg! Ingen i det här landet kan tänka alls. Vad i helvete ska vi med en arena för 55 000 pers till? När i helvete kommer den någonsin bli fylld? Hur jävla mycket kommer det inte kosta att som AIK-supporter (och Sverigesupporter också för den delen) att gå på fotboll om fem år? Jag har AIK-allliansens krönika som underlag när jag säger att AIK kommer spela minst 13 och upp till 25 matcher på den här arenan under ett år. Svenska Fotbollförbundet (Landslaget alltså) kommer använda arenan fem gånger. Och Svenska fotbollförbundet vill inte att AIK ska ha särskilt stor inverkan när arenan byggs. How come? Det är ju vi, AIK, Sveriges största och finaste klubb, som får lida för det här. Sen att det kostar 1,8 miljarder (ja, miljarder) att bygga den behöver jag ju knappt säga. Alla förstår att de pengarna skulle kunna användas på ett mycket vettigare sätt. Varför inte behålla Råsunda som faktiskt är i väldigt bra skick fortfarande, och istället använda pengarna till att bygga fler fotbollsplaner, bostäder, medicinsk forskning? Det finns tusentals ställen där pengarna skulle göra så himla mycket mer nytta än i en fotbollsarena. Faktiskt. Det är därför jag är så arg. För att AIK inte har chans att påverka och för att pengarna kommer vara kastade i sjön. Det är ohållbart, det kommer aldrig gå. Jag ska flytta ifrån den här stan och det här landet. Jag ska flytta till månen eller något. Alla är dumma i huvudet.

Don't look over your shoulder.

Vissa dagar behövs du mer än andra.. Idag och igår och imorgon och hela veckan och hela året behövs du. Ibland känns det som att jag aldrig kommer klara det här. Det känns ibland som att tiden står stilla, att den inte rört sig sen den där torsdagen i juli. Jag har ju en massa saker att berätta för dig, massa saker jag vill fråga och en himla massa saker att reda ut. Ibland funderar jag på hur det skulle bli om jag mötte dig på stan. Jag vet att den chansen är i princip obefintlig, men jag brukar tänka på sånt som är omöjligt. Jag tror jag bara skulle gå förbi dig.. Men jag saknar dig ju så. Jag undrar hur du mår och vad du gör. Hur det går för dig. Du var min livlina. Nu försöker jag klara mig utan..

Jag är bara tom, jag har ingen lust med något. Jag önskar jag kunde göra allt i hela världen bra, jag önskar att det inte fanns några problem, att alla var friska och att alla var glada. Jag får ont i magen av allt det här, jag kan inte sova om nätterna och ingenting är roligt. Jag måste åka bort..

Bloggmakeover.

Nu har jag äntligen gjort om. Rejält. Var trött på det gamla väldigt länge, men har inte haft tid/ork att sätta mig och pilla.. Men så inatt började jag så smått, och gjorde klart det imorse. Om jag får vara ärlig är jag sjukt nöjd med resultatet :) Speciellt med bilden uppe till höger, den var jag väldigt arg på ett bra tag.. Känner mig duktig, jag kanske ska börja designa hemsidor. Öh. Nä.

Idag har jag bestämt mig för att inte göra någonting och inte ha dåligt samvete över det. Jag behöver dagar ibland utan sånt, och idag är en sån dag. Hade tänkt att träna imorse, men för mycket hosta inatt och för mycket mensverk imorse gjorde att jag inte var sådär jättepigg på det.. Imorgon dock. Nu ska jag ta tag i det här på riktigt.

Talk to me girl!

Måste bara börja med att undra vem som är frekvent besökare av min blogg? Som idag har gått in ungefär 30 gånger? ofta uppdaterar jag väl ändå inte.. Hoppas du inte blir besviken alla 30 gångerna bara =/

Annars har jag haft världens underbaraste kväll! Har skrattat så att jag nästan gråtit, jag har dansat, jag har nästan vunnit (dock vann jag nog aldrig riktigt helt i nåt..), jag har varit lekledare och ja. Allt har varit bäst och jag tänker inte skriva nåt om hur jag saknar gamla tider. För det som är nu är jävligt bra det med! Att vi fortfarande har varandra och trivs ihop :) Störda bilder kommer upp i bilddagboken sen kan jag nog nästan lova. Roliga är dom i alla fall ^^ Jag har även lärt mig vem Timbaland är :D Nya favoritlåten och det är så mycket internskämt i den att jag aldrig kommer kunna lyssna på den utan att skratta och vilja dansa^^ Jag ska inte ha den i min mp3 tror jag.

Vem är du? Du som besöker min blogg hela tiden? Träd fram ur mörkret! ;D

Städa städa.

Jag ska aldrig bo stort. Det är så jobbigt att städa. Det tog mig en timme nu att städa hela lägenheten, och då är den på 58 kvadrat.. Fatta att bo i ett hus på 200.. Om det tar en timme för ungefär 50 kvadrat, då borde det ju ta fyra timmar. Hua! Aldrig i livet =p Jag förstår varför politikerna skaffar svart städhjälp ^^ Men anledningen till att jag städat är bra iallafall, jag får besök ikväll! Vi, fem stycken, försökte komma överens om något på msn. I samma konversation. Och alla är lika konstiga som jag. Ni kan ju tänka er hur det gick.. Alla pratade samtidigt och ingen förstod nånting och stackars Niklas vet inte var jag bor, så Sofia föreslår att han ska åka hem till henne och plocka upp henne där. Då frågar stackarn; men vart bor du då? Haha, det blir intressant att se om någon dyker upp ^^

Igår hade jag en jäkligt kul kväll! Trots att filmen var sämst så var det roligt innan, ett par asgarv och en väldig massa promenader. Jag insåg en gång till att Stockholm är stort, när vi promenerade i tio minuter på samma tunnelbanestation, vi gick från ena sidan till den andra för att komma till Hemköp. Centralen alltså. Heja. Filmen vi såg var den här Chuck and Larry. Se inte den. Full av fördomar (vem är han att bestämma att hans vän ska sluta sörja sin fru bara tre år efter hennes bortgång?) och den var bara äckligt amerikansk med moral på slutet och blä säger jag bara. Dåligt gjord var den också, inte verklig för fem öre och nej.. Jag tror jag börjar bli gammal, jag tål inte såna ytliga filmer längre. Men som sagt, grymt trevlig kväll i övrigt! Tack! <3Kära J.O. Tack för ditt fina brev! Jag skriver också dikter! - Emil Jensen är bäst.

I mitt hjärta finns ni kvar.

Dumt samtalsämne. Väldigt dumt. Jag vet att det kanske är svårt att undvika i såna här tider, och jag vet att du inte har den blekaste om vad jag egentligen gick igenom förra hösten. Men ändå var det dumt. För jag slogs ett år tillbaka i tiden. Tillbaka i konstant rädsla, konstant oro och konstant väntande på det där telefonsamtalet som tack och lov aldrig kom. Jag mindes exakt alla känslor och det högg till i magen. Det är såna kontraster mellan den här hösten och förra. Den förra var sorg ända ut i kanterna, sorg så långt ögat kunde nå. Den här är tvärt om, här är det glädje, eller borde vara i alla fall. Folk gifter sig hit och dit och sånt där. Det är konstigt, det där livet. Och snart har det gått prick ett år.

Ibland glömmer jag bort hur glad jag är över att du faktiskt finns här fortfarande. Jag glömmer bort och jag tar för givet. Hur kan jag göra det? Hur i helvete kan jag ta det för givet när det var så läskigt nära? Men jag är glad över att jag ska träffa dig ikväll och att ditt liv har tagit den här vändningen. Du är värd det. Så jävla värd det efter vad du tog dig igenom. <3

Please make it go away..

Det är inte kul längre. Ingenting är roligt. Fotbollen hatar jag så mycket just nu att jag inte vet var jag ska ta vägen. Skolan har jag inget intresse för längre och varenda uppgift tar emot att göra och varenda lektion tar emot att gå på. Hösten har jag redan tröttnat på. Jag vill inte bo i den här staden, den suger. Allt suger. Jag är bara så förbannat jävla arg.. Jag vet inte vad jag ska göra för att komma ur den här onda cirkeln. Det bara snurrar runt och runt och jag vill inte vara med längre. Jag har blivit snurrig.


Jag hade en chans. En chans att lyfta mig. Att göra något utöver det jag brukar. Jag var tvungen att göra det för att slippa må såhär nu. Jag tog inte chansen. Jag försökte, men den försvann.. Nu kommer det inga fler chanser, tåget har gått. Utan mig. Jag gjorde en medelmåttig, om inte dålig, match. Och det fungerar inte på den här nivån. Och imorgon måste jag gå till skolan. Det suger också.


Fokus.

Jag är redan nervös. Om ett dygn är första halvlek snart slut, och då vet jag om jag är bra eller dålig. Redan nu vet jag att jag måste ha en bra dag imorgon, jag måste göra min bästa match för året och jag får inte vika ner mig. Jag vet det, och det är det som gör mig så nervös. Vad händer om jag har en dålig dag? Som den dagen mot AIK, när inget klaffade? Helt en Viksjömatch igen, men med alla beslut rätt. Urban fick mitt självförtroende att växa lite i alla fall, för han frågade mig om jag ville vara ytterback eller stå, och jag kom fram till att jag skulle göra en bättre match som målvakt. Då retades jag lite med Carro och sa att jag fick välja var jag ville spela, varpå Urban säger 'men det får man när man är bäst i laget'. I och för sig menade han det kanske inte på fullt allvar, men ändå. Och två straffar har vi.. Det borde betyda 2-0 redan från start, men fan. Usch vad ont i magen jag kommer ha. Fokus.

Positivt. Positivt. Positivt.

Världens bästa skola.

  Jag älskar min skola. Den här dagen har varit så jävla bra och jag är glad i hela kroppen. Jag förstår inte hur lärarna kan få en att trivas så sjukt mycket, lärarna är liksom halva grejen med att gå till skolan varje dag. För att få träffa dem. Max som bara är allmänt konstig och påhittig och som blir arg när jag vinner i Vem Där och Nina som är världens underbaraste! Så jävla rolig, hon ändrade bakgrundsbild på Max dator när han hade lektion så han skulle bli rädd.. Sen pratade jag och Elin med henne i typ en kvart, helt spontant och om seriösa saker. Nu känns det som i tvåan igen, och jag gillar det. Jag hoppas att det håller i sig, för jag trivs när det är såhär. Såhär konstigt och såhär himla Infokomp. <3

Dagens i-landsproblem.

Stockholm är stort har jag konstaterat idag, speciellt när man måste resa utan musik. Mobilen var utan batteri, det visste jag redan från igårkväll, men att min mp3 skulle joina mobilens klubb hade jag ingen aning om. Så det var bara att gilla läget och resa som förr i tiden. Utan musik och tvingad att lyssna på alla andra som pratar. Först bar det av till Tekniska högskolan där jag gjorde världens snabbaste läkarbesök! Det var helt stört. Jag hade tid klockan 09:45 och var väl där kanske 37. Gick in och anmälde mig (haha, för de som inte fattar så gjorde jag inte läkarbesöket på tekniska högskolan, utan jag åkte bara dit med tunnelbanan..) och innan jag ens anmält mig klart kom det en annan syster och hämtade mig och lämnade mig i ett litet rum. Efter en liten stund kom läkaren in, hälsade, frågade vad som var fel, bedövade, tog bort leverfläcken och sen gick han. Jag var därifrån när klockan var 43. Helt stört. Sen bar det i alla fall av mot Hammarby Sjöstad där jag väntade på Elin i en timme (fortfarande utan musik) och sen var vi så jävla duktiga. Speciellt Elin. Det känns som mer och mer löser sig med projektet nu, det går åt rätt håll.

Efter typ tre timmar i Hammarby sjöstad och Sandy's bar det av till Gamla stan där vi hängde ett tag. Sen åkte vi till skolan för första gången på dagen, observera att klockan är tre på eftermiddagen.. Letar lite på internet och sådär, skickar lite mail och snackar lite skit med lärare. Sen ska det tränas och det bär av till Odenplan. Och nu är jag alltså hemma. Hua. Stockholm är stort utan musik.


Kaosdag.

Den här dagen har varit oerhört lång. Och jag kan varna för att det här inlägget antagligen också kommer bli ganska långt.

Det började med att jag skulle ta mig till Hammarby Sjöstad. Inga problem, om SL hade gjort som jag velat. Nu tog det ganska mycket längre tid än beräknat, och det var ganska mycket mer folk än jag räknat med också. Vi stod som packade sillar och det var bara blä. Det passar liksom inte på morgonen.. Alla stressade stockholmare som bara tänker på sig själva och vill sitt eget bästa. Nej, ingen höjdare. Fram kom jag till slut och jag och Elin var duktiga i Word. Mest Elin. Sen åkte jag båt och tog mig tillbaka till skolan där Felicia äntligen var tillbaka! Det har saknats någon som kan säga konstiga saker och förvänta sig att alla håller med. På filosofin blev hon rosa om både läppar och nästipp och det var jobbigt att arbeta med henne ett tag. Hon såg så kul ut. Men tro inte att vi inte var smarta! Den bästa slutledningen var ett minne från i våras:
A: Felicia är normal
B: Cissi är jultomten
Slutsats: Daniel är påskharen.

Sen efter skolan var det meningen att jag och Elin skulle göra massa nytta. Det blev inte riktigt så. Vi var för trötta och för arga för att göra något vettigt. Vi satt vår soffa och planerade att sitta kvar där till imorgon bitti. Sen skulle jag ta mig hem. Och på vilken linje var det problem då, om inte på den blåa? Heja SL. Hem kom jag i alla fall till slut.

Jag skulle vilja skriva om två saker till. Om ungdomar som misshandlar jämnåriga, och om Citys förvånan över att AIK kan förstöra för djurgårn. Det första kan jag bara kort säga att jag höll på att börja gråta imorse när jag läste artikeln i Metro. Det finns ingenting att säga, det är bara hemskt och overkligt.

Om det andra har jag däremot en hel del att säga. Jag har i och för sig inte läst artikeln, men rubriken sa något om att AIK kan förstöra festen för DIF. Underrubriken var något om att Örlund och Black Army pratar om att lägga sig. De ska inte säga ett jävla skit! För jag minns exakt hur det var förra året. Jag vet exakt vilka Djurgårn spelade mot sista matchen. Elfsborg. Vann AIK och Elfsborg tappade poäng var guldet vårat. Men eftersom Djurgårn hade åtta ordinarie spelare "skadade" så gick det inte så bra utan planerna gick i kras. Okej om det är osportsligt att inte spela sitt bästa, men vad fan säger att AIK ska göra det när Djurgården inte gjorde det? Hårt mot hårt. Smaka på er egen medicin. Heja Göteborg säger jag bara!

Filosofi.

Jag bestämde mig redan igårkväll: imorgon ska jag börja med filosofin. Jag ska alltså börja med den idag. Nu. Med en gång helst. Jag har varit vaken en halvtimme och jag har ont i huvudet och halsen men jag ska börja med den. Jag tänker ha kommit en bit ikväll när pappa kommer hit och käkar. Det är bara det att det är så jäääävla trist. Jag undrar varför det är lättare att svika sig själv än andra? Jag menar, om jag inte skulle börja med filosofin idag skulle jag ju svika mig själv. Men det skulle inte vara mer med det. Det är ju inte så att jag kommer att bli sur på mig själv och gå runt och sura hela dagen för att jag blivit sviken. Eller så kanske jag ska göra det.. AAAHH!! Det är ju så förbannat tråkigt! Jävla gamla greker och jävla Peter! (Fast jag är glad över att jag bara har honom i ett ämne. Jag kanske ska se det så istället..) Yes vad kul med gamla greker och yes vad kul att göra den här omöjliga uppgiften!

Jag drömde konstigt inatt. Kanske var det för att jag var råförbannad när jag gick och la mig.. Var även arg när jag vaknade, och allt på grund av mina grannar.. Jag blir tokig.

Jag har saknat din röst.

Malte! Världens sötaste unge! Snyggaste byxorna och världens charmigaste skratt. Blott åtta månader gammal, men inte fan skulle han sitta still. Hela tiden fick man gå runt med honom i händerna, eftersom han inte kan gå själv ännu. Åh han var så söt.

Annars har jag och mamma spenderat dagen med att åka vilse. Hua vad vilse vi åkte.. Vi satt stilla i bilen i tjugo minuter för att försöka förstå var vi var, hur vi hade åkt fel och var vi skulle åka. Till slut, efter sammanlagt en timmes bilfärd, kom vi fram. Det var spännande ^^ Kan meddela att när vi åkte hem fick vi en annan väg förklarad för oss, och det tog max 20 minuter. Så, ja, vi åkte jättefel från början.

(Idag är det exakt ett år sen. Jag tänkte på det igårkväll, och satan vad fort det här året har gått. Men jag minns fortfarande, jag minns precis exakt allt. Jag tror inte du har glömt heller. Jag tror att du också har tänkt på det idag. Men på ditt håll. Och jag på mitt..)

Och jag hatar det fortfarande..

Jag är så förbannat trött på att höra "vi hade ett jävligt bra passningsspel och vi försökte till skillnad från de andra spela fotboll". Det spelar ingen roll hur bra passningsspel man har när man inte vinner!! Inse. Jag är så förbannat trött på att höra att jag gjort en bra match efter en förlust. Jag vill inte höra det, jag vill inte. För jag har inte gjort en bra match. Så fort det landar en boll i nätet bakom mig spelar det ingen roll hur många räddningar jag gjort innan. Det är det insläppta målet som räknas och det jag gjorde innan har ingen betydelse. Det är målen som räknas i fotboll, inte hur snygga passningar man gör eller hur bra räddningar man gör. Det lag som har gjort flest mål när domaren blåser i pipan för sista gången vinner. Så enkelt är det.
Ett sketet jävla offsidemål har förstört min kväll och min helg..

Heja mig.

Jag vet att jag bloggade typ alldeles nyss. Men ibland måste jag fördriva tiden på något. För man hinner inte göra något vettigare än att blogga på fem minuter.. Eller, jag och Sakis har löst mysteriet med Karin (vår svensklärare) och hennes oerhört irriterande sätt att hela tiden blunda. Men jag tänker inte berätta det här, för det skulle vara sån där nätmobbing, och då skulle jag väl få Alex Shulman på mig. Eller nåt? Jag har i alla fall kommit på det och det är huvudsaken. Sen har jag även pluggat engelska i en timme, helt frivilligt. Ingen läxa eller något, men jag jobbade i boken och det var bra av mig. Även om jag bara förstod hälften så ja. Jag ville komma fram till att jag var lite duktig. Nu har jag snart fördrivit all tid. Två minuter. Sen ska jag nämligen titta på Efterlyst, ska vara något om AIK-ledaren som blev nerslagen i helgen och hittades i mittcirkeln på B-plan på Skytteholm.. Han ligger typ fortfarande i koma. Jätteobehagligt =/

Ät en groda. Eller två.

Hua. Snart är den här dagen över. Tack och lov. Den började kort sagt inte bra. Jag var så arg att jag höll på att börja gråta innan jag ens gått hemifrån.. På centralen tänkte jag 'andas, andas' för att inte få damp på folk som inte tänker. Jag klarade mig till skolan utan ett raseriutbrott iallafall, och så skulle vi ha gympa. Jag har insett att det är bra för mig att ha det på morgonen, jag mår bra av att träna och det sitter i ett tag efteråt. Så efter det var jag glad ett tag, till och med så glad att jag gjorde en fin skylt med ett finare frågetecken och den finaste pilen! Men så på kickboxningen kom irritationen tillbaka när min kropp inte gjorde som jag ville. Skönt att ta ut lite aggressioner iallafall. Och skratta åt Thereses dumma kommentarer. "Jag har tappat bort mina ben!"

Men det är inte det, jag vill nog bara ändra sanningen..

Det är ändå samma sak.

En produktiv tisdag för en gångs skull! Jag och Elin (okej.. Elin enbart egentligen) är så jävla smarta. Både namn och logga är nu klart och det är så jävla coolt. Det lät som att Bernt blev imponerad på riktigt faktiskt :D Frågetecknet kring kalendrarna och våra egna bilder och priser och allt ont-i-magen-framkallande är också till största delen uträtat och jag har pratat med Dalarna två gånger idag. Känner mig så jävla stolt, jag tycker ju verkligen sånt är jätteläskigt. Sen har även jag, Elin, Oliver och Bernt blivit fotade av den mystiske fotografen. Jag tror vi kommer få vara med på mingelbilderna i skolkatalogen faktiskt ;D Vi är coola.

Snart ska jag träna fotboll. Första gången på två veckor och jag har faktiskt saknat det lite. För trots att träningsverken från kickboxningen igår sliter i låren ska det bli riktigt jävla skoj. Får hålla tummarna för att skadan inte går upp. Det vore surt.

En bra dag. Tacka träningen igår kanske?

"E.T phone home"

Nu har jag insett varför jag varit på så sjukt dåligt humör senaste tiden. Varför jag inte haft någon lust att göra någonting och bara blivit irriterad på allt och alla. Jag har inte tränat! Kände det idag i lokalen, mina aggressioner fick komma ut och nu känns det mycket bättre. Avslappnad i hela kroppen, det är bara magen som gör sig påmind.. Hade tänkt få bort allt plugg till psykosocialt arbete. Men icke. Häftet som är grundläggande för den ena uppgiften har gått upp i rök. Iofs ganska skönt, då jag bara har fyra frågor att svara på. Men irriterande eftersom jag ställt mig in på att göra klart allt och slippa det imorgon. Inte mycket att göra :)

Lyckan var fullkomlig idag när spanskan blev inställd eftersom Tobbe skulle fotas med sin klass. Så jag åkte in till stan och mötte upp Therese. Vi vandrade runt i lite olika butiker och fick lite sjuka idéer och jag köpte en jättefin sjal :) Har letat efter en sån och nu har jag en. Den är gul och vit om någon undrar ^^


Jag har fallit så långt, jag har fallit så långt.
Från vägarnas lyktor och städerna ljus
Från skogarnas väsande, viskande sus
Från åkrarnas jord och från strändernas brus
Kom hem nu