Derby


Jag börjar känna mig lite sliten, det ska jag medge. Den här veckan har varit näst intill absurd. Det tär verkligen på kroppen att jobba nätter. Speciellt när jag inte ens sover på dagen innan, så jag går verkligen på sparlåga när klockan börjar närma sig 4-5 på morgonen. Men jag har överlevt och jag har haft roligt. Och att vara barnvakt dagen efter ett nattpass är kanske att ta sig vatten över huvudet, men det gick ju bra i onsdags..

Igår spenderade jag tid ute i regnet, kan man säga. Mina ljusgrå jeans var mörkgrå när vi mötte upp de andra innan matchen, och jag var kall. Men som tur var stod vi under tak, så vi slapp få överdrivet mycket regn på oss under matchen. En match som var härlig. Det var sån skillnad mot Djurgårdsmatchen; i alla fall stämningsmässigt. Antagligen tack vare hemmaplan, men ändå. Jag ryser i hela kroppen när Östra drar igång sånger, istället för vi. På planen såg det ungefär likadant ut som mot Djurgården; total dominas i första och lite mer trevande i andra, men ändå en vinst med 1-0. Väldigt, väldigt skönt.

Det som främst skilde sig från Djurgårdsmatchen var halvtidsvilan.. Jag blir så trött. AIK gjorde mål med 17 sekunder kvar av första halvlek, och kanske var det därför, kanske var det planerat, jag vet inte. I vilket fall som helst roar sig en del ur Hammarbypubliken med att kasta bengaler upp på Östra sittplats. Hur tänker man då? Visst, jag ska inte rentvå AIKs supportrar, det var någon idiot som kastade tillbaka bengalen till Södra, men sen for det stolar och pinnar och annat skräp mot Östra under hela pausen..

Det jag blir mest irriterad på är inte vilka supportrar som gör vad, oavsett lag är det lika idiotiskt. Jag vet att det inte är riktiga supportrar. Det jag blir mest irriterad på är agerandet från polis och andra högre uppsatta. De måste få ett slut på det här. Det hjälper inte att spruta med brandsläckare på de som bråkar (en tolvårig flicka fick åka till sjukhus efter att ha blivit sprutad i ansiktet...), det hjälper inte att det är videokameror som filmar dem; det har ju ändå ingen effekt. De fortsätter ju ändå. Jag har egentligen ingen lösning på problemet, men ett steg kan kanske vara att se till att inga som helst bengaler eller liknande kan tas in. Det kan vara en början.



Kommentarer
Postat av: voff

Har du Spotify?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback